tisdag 12 april 2011

Nyheten om samordningens lönsamhet

Igår sändes en fantastisk nyhet om samordningens lönsamhet, presenterad genom Ungdomsstyrelsen, på A-Ekonomi på SVT. Nyheten sammanställer samhällsekonomisk resultat av 28 insatser som vänder sig till unga utanför arbetsmarknaden, alla insatser enligt uppgifter med medverkan från samordningsförbunden. Slutsatserna är mycket lik sammanställningen som jag publicerade förra veckan. Rapporten är dock mer utfylld. Det är en stor behållning. Du kan läsa rapporten på Temagruppen Unga i arbetslivets hemsida. Här finns även en videopresentation av rapporten som är klart sevärd.

Ni som vill (åter)uppleva den fina nyheten på finfin sändningstid, kolla in nyhetsinslaget på SVT Play. Nyheten börjar cirka en minut in i sändningen. Jag måste säga att jag har fått en ny idol. Han heter Magnus Björkström och han jobbar på Ungdomsstyrelsen. Han säger i inslaget:
Man sparar dels genom att fler som är inaktiva kommer i arbete, börjar producera och betala skatt och leva på mindre bidrag. Sedan är det en kraftig minskad konsumtion av service från samhället, öppenvård, psykiatri, handläggning inom kommun och försäkringskassa. Nu räknar vi bara på den utveckling som har skett på ett år. Om det är en fortsatt trend så blir det naturligtvis väldigt mycket pengar.
Och sedan det som ger han en verklig hjältegloria här på Samordningsbloggen:
Jag tycker att fler ska starta projekt. Kommun, stat, landsting, ideella organisationer och näringsliv också för den delen, måste vara beredda att gå in i samarbeten och att finansiera dem tillsammans, jobba tillsammans och lösa problemet tillsammans.
Fantastiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar